На 20-ти септември, неделя, от 11:00 часа, Национален Музикален Театър Ст.

...
На 20-ти септември, неделя, от 11:00 часа, Национален Музикален Театър Ст.
Коментари Харесай

Музикалният театър представя: `Песента на планетите` със специалното участие на Валя Балканска |

На 20-ти септември, неделя, от 11:00 часа, Национален Музикален Театър " Ст. Македонски " показва постановката " Песента на планетите ".

Зрителите ще се потопят в мистиката на Космоса и да преживеят едно самоуверено и озаряващо духовно пътешестване, реализирано посредством изяществото и поетиката на българското балетно и композиторско изкуство.

Постановката е продукция на Музикалния спектакъл и Националната музикална академия под режисурата на Калина Богоева. Музиката на балета “Песента на Планетите ” е дело на младата композиторка Емелина Горчева.

Калина Богоева е българска примабалерина и балетен възпитател. Признат престиж в България и в чужбина в региона на методиката на класическия танц (Руска школа), както и в разбора и проучването на балетния типичен репертоар и балетна постановка. Калина Богоева е била учител и живописен началник на Държавното художествено училище; репетитор на Софийския балет, основен балетмайстор на балета при Варненската опера, шеф на балет „ Арабеск “. Създател и началник е на специалностите балетна педагогика и балетна постановка при ДМА „ Панчо Владигеров “, основател и президент на Международна танцова академия „ Варна “, създател на типичен и модерни балети.

Емелина Горчева е притежател на 6 награди от разнообразни състезания по комбинация, като 3 от тях са интернационалните. Удостоена е и с приз от Първите национални награди „ Проф. Панчо Владигеров ” -2015г. Възпитаничката на проф. Йовчо Крушев в НМА основава музикално-сценични творби в разнообразни жанрове - мюзикълът „ Достатъчно ”, музикално-театралната трансформация „ Така ли прави всяка жена? ” по претекстове от операта на Перголези „ Слугинята-господарка ”. Горчева е създател и на музиката към късометражния филм-мюзикъл „ Eat me ”, към пълнометражната провокативна кино-драма „ No one ”, симфонични произведения и камерно-инструментални творби, песни и миниатюри за пиано.

„ Песента на планетите ” е със специфичното присъединяване на Валя Балканска и гайдаря Петър Янев, солистката на Музикалния спектакъл Илона Иванова и част от Хора на театъра.

В функциите вземат участие студенти от компетентност „ Балетно изкуство ” в НМА, както и хореографи и водещи актьори от Музикалния спектакъл и Балет „ Арабеск ”, Държавна опера-Стара Загора и Държавна опера-Варна.

Билети.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР